Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kotlecików mielonych.
Mięso mielone cielęce kupić lub samemu zmielić.Cebule obrać,po-
-siekać i zeszklić na margarynie,po czym dać do mielonego,wbić
jajo,dodać suszonych roztartych ziół oraz przypraw w tym do grilla.
Zagnieść i formować małe lub średnie kotleciki i nadziewać je na
zmianę z całymi pieczarkami lub połówkami.Rozpalić grilla węglem
drzewnym na pół godziny przed pieczeniem i kłaść obok siebie
szaszłyki gotowe.Grillować z 15-30 min.podawać z sosem czosnkowym lub czerwonym pikantnym ketchupem.
-siekać i zeszklić na margarynie,po czym dać do mielonego,wbić
jajo,dodać suszonych roztartych ziół oraz przypraw w tym do grilla.
Zagnieść i formować małe lub średnie kotleciki i nadziewać je na
zmianę z całymi pieczarkami lub połówkami.Rozpalić grilla węglem
drzewnym na pół godziny przed pieczeniem i kłaść obok siebie
szaszłyki gotowe.Grillować z 15-30 min.podawać z sosem czosnkowym lub czerwonym pikantnym ketchupem.