Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kwadraty o boku ok 3cm, oprószyć solą.
W miseczce wymieszać olej, zalewę z brzoskwiń, sos sojowy i przyprawę do piekarnika.Posolić do smaku.
Do marynaty włożyć kawałki kurczaka, przykryć wstawić do lodówki na ok 3 godz.
Brzoskwinie podzielić na cząstki . Mięso wyjąć z marynaty.Nabijać na szpadki na przemian : kurczaka, brzoskwinie.
Piec na grilu, obracając i smarując marynatą.
W miseczce wymieszać olej, zalewę z brzoskwiń, sos sojowy i przyprawę do piekarnika.Posolić do smaku.
Do marynaty włożyć kawałki kurczaka, przykryć wstawić do lodówki na ok 3 godz.
Brzoskwinie podzielić na cząstki . Mięso wyjąć z marynaty.Nabijać na szpadki na przemian : kurczaka, brzoskwinie.
Piec na grilu, obracając i smarując marynatą.