katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowej

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe

 

  • 500g piersi kurczaka,

 

 

  • 4-5 łyżek wiórków kokosowych,

 

 

  • olej do smażenia,

 

  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe
Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Nastepnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bulkę tartą, wymieszać. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki mięsa nabić na patyczki do szaszłyków, następnie panierowć w jajku i w wiórkach z bułką tartą. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć szaszłyki z patelni, można odłozyć papierowy ręcznik, by dsączyć nadmiar tłuszczu. (Podawać na gorąco lub na zimno np. z ketchupem, sosem czosnkowym llub ulubionym dipem.)
Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe
Kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić do smaku.
Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe
Kawałki mięsa nabić na patyckzi do szaszłyków.
Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe
Obtoczyc w jajku, a następnie w wiórkach kokosowych z bułką tartą.
Szaszłyki z kurczaka w panierce kokosowe
Smażyć na niezbyt rozgrzanym oleju z obu stron.