Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem i papryką
Zaczynamy od zamarynowania piersi. Piersi myjemy i kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do większej miski i dodajemy wszyskie składniki marynaty:jogurt,czosnek przeciśnięty przez praskę,paprykę,oliwę i sól. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie paprykę kroimy w kostkę, po wcześniejszym usunięciu gniazda nasiennego. Paprykę smaruejmy odrobiną oliwy. Ser także kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków wbijamy na przemian: kurczaka wyciągniętego z marynaty,paprykę,ser. Powinno wyjść 8-10 szaszłyków. Grillujemy aż mięso będzie gotowe. W czasie gillowania przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z 2 łyżeczkami papryki słodkiej i szczyptą ostrej oraz oregano. Gotowe szaszłyki podajemy z sosem . Smacznego :)