Szaszłyki z pieczarkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Z łopatki i boczku, z Ziarenkami Smaku Winiary

Szaszłyki z pieczarkami

Składniki:

Szaszłyki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z pieczarkami
Połączyć Maggi, Ziarenka Smaku, olej i musztardę, dodać paprykę i pieprz wg uznania. Mięso pokroić w grubą kostkę i połączyć z marynatą. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. Następnie podsmażyć na patelni razem z marynatą przez około 30 minut. Nadziewać na patyki na przemian z pieczarkami.

Piec na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.



Liczba porcji: 4

Kalorie w 1 porcji: 576 kcal

Przygotowanie: 15 min.

Czas pieczenia: 45 minut

Czas marynowania: 2-3 godziny