Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem i wędzoną śliwką
Patyczki do szaszłyków jeśli nie są metalowe wkładamy na przynajmniej godzinę do wody.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy olej, przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy.
Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy, myjemy, kroimy na ćwiartki, a te na połówki. Małe pomidorki dokładnie myjemy. Umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy na mniejsze kawałki.
Na patyczki nadziewamy przygotowane wcześniej dodatki. Kolejność dowolna.
Grillujemy do miękkości mięsa. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy olej, przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy.
Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy, myjemy, kroimy na ćwiartki, a te na połówki. Małe pomidorki dokładnie myjemy. Umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy na mniejsze kawałki.
Na patyczki nadziewamy przygotowane wcześniej dodatki. Kolejność dowolna.
Grillujemy do miękkości mięsa. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Jagodowa
lalunia
Magdalena88
misia5