Sposób przygotowania:
Szaszłyki z wątróbek drobiowych
Pieczarki oczyścić miękką szczoteczką. Z wątróbek usunąć żyłki i błonki, a miąższ pokroić na jednakowe wielkości kawałki. Boczek pokroić na cienkie plasterki. Kawałki wątróbki
owinąć w plasterki boczku, nadziewać na szpadki na przemian z pieczarkami, tak by na obu końcach szpadek była pieczarka. Przygotowane szaszłyki posypać przyprawami, ułożyć na wysmarowanym olejem blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Opiekać 20 minut, co jakiś czas je obracać. Upieczone , lekko rumiane szaszłyki wyjąć z piekarnika i od razu podawać - z pieczywem i korniszonami.
owinąć w plasterki boczku, nadziewać na szpadki na przemian z pieczarkami, tak by na obu końcach szpadek była pieczarka. Przygotowane szaszłyki posypać przyprawami, ułożyć na wysmarowanym olejem blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Opiekać 20 minut, co jakiś czas je obracać. Upieczone , lekko rumiane szaszłyki wyjąć z piekarnika i od razu podawać - z pieczywem i korniszonami.