paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Szaszłyki z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szaszłyki z wątróbki drobiowej z jabłkiem oraz cebulką, oprószone majerankiem

Szaszłyki z wątróbką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki z wątróbką

 

  • Składniki:
  • 0,5 kg wątróbki z kurczaka ,
  • 2 sztuki jabłko ,
  • do smaku majeranek ,
  • sól do smaku ,
  • pieprz do smaku ,
  • 2 sztuki cebula ,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z wątróbką
Jabłko obrać i pokroić na większe kawałki omijając gniazda nasienne, oprószyć majerankiem. Wykałaczki namoczyć można w wodzie z tymiankiem. Wątróbki dokładnie oczyszczamy, kroimy jeśli trzeba na mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy. Kawałki wątróbki oprószamy pieprzem oraz kucharkiem. Cebule obieramy i kroimy w grubsze plastry. Na wykałaczki nabijamy kolejno wątróbkę, jabłko, wątróbkę, cebulę i ponownie w tej samej kolejności. Grillujemy na grillu ok 10 minut często obracając. Można podać z ulubionym sosem.
Szaszłyki z wątróbką
Jabłko obrać i pokroić na większe kawałki omijając gniazda nasienne, oprószyć majerankiem.
Szaszłyki z wątróbką
Wątróbki dokładnie oczyszczamy, kroimy jeśli trzeba na mniejsze kawałki i dokładnie płuczemy. Kawałki wątróbki oprószamy pieprzem oraz kucharkiem.
Szaszłyki z wątróbką
Na wykałaczki nabijamy kolejno wątróbkę, jabłko, wątróbkę, cebulę
Szaszłyki z wątróbką
ponownie w tej samej kolejności nabijamy składniki