Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Szczaw pasteryzowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zimą będzie smaczna i na szybko zrobiona zupa.

Szczaw pasteryzowany

Składniki:

Szczaw pasteryzowany

 

  • szczaw - liście
  • woda

 

Sposób przygotowania:

Szczaw pasteryzowany
Liście szczawiu po usunięciu ogonków starannie umyć, włożyć do rondla, podlać 2 -3 łyżkami wody, doprowadzić do wrzenia.Zagotowany, gorący szczaw zmiksować i od razu przełożyć do słoików o pojemności dostosowanej do jednorazowego użycia.Słoiki zamknąć i wstawić do wody o takiej samej temperaturze, jak wypełniający je szczaw.Pasteryzować 15 min w temperaturze 80°C, licząc czas od chwili, gdy woda jest bliska wrzenia, jednak do wrzenia nie doprowadzać.

Tagi:

szczaw