iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szczupak na patyczku z salsą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szczupak na patyczku podawany ze schłodzoną, pyszną salsą warzywną.

Szczupak na patyczku z salsą

Składniki:

Szczupak na patyczku z salsą

 

  • 1 szczupak ,
  • przyprawa do grilla
  • ketchup ostry ,
  • 1 pęczek rzodkiewka ,
  • 4 szt ogórki konserwowe ,
  • 1 szt cebula ,
  • 5 szt pieczarki marynowane ,
  • 1 łyżeczka musztarda

 

Sposób przygotowania:

Szczupak na patyczku z salsą
Szczupaka myjemy osuszamy i filetujemy. Następnie kroimy w paski. Każdy pasek nakładamy na patyczek. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy. Robimy salsę. Rzodkiewkę myjemy odcinamy ogonki i liście kroimy w kosteczkę. Pieczarki i ogórki także kroimy drobno. Cebulę siekamy. Warzywa mieszamy. Dodajemy ketchup i musztardę -mieszamy. Salsę chłodzimy.