gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowanego szczupaka moja rodzina bardzo lubi, więc podaję go na kolację wigilijną. Polecam.

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych

Składniki:

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych

ETAP 1:

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych
Przyprawione kawałki ryby układamy w misce z cebulą i liściem laurowym.

Szczupaka oczyszczamy i płuczemy. Następnie kroimy na kawałki i przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem.

Następnie układamy w misce przekładając cebulą i liściem laurowym.

Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

ETAP 2:

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych
W rozdrabniaczu mielimy płatki kukurydziane.

Płatki kukurydziane mielimy w rozdrabniaczu na drobno.

ETAP 3:

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych
Kawałki szczupaka maczamy w jajku i panierujemy w płatkach.

Kawałki ryby maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w zmielonych płatkach.

ETAP 4:

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych
Rybę smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż ryba się zrumieni.