gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Szczupak smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny delikatny smażony szczupak

Szczupak smażony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szczupak smażony

 

Sposób przygotowania:

Szczupak smażony
Szczupaka dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Po czym kroimy go na kawałki. Kawałki szczupaka z każdej strony przyprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie układamy w misce przekładając plastrami cebuli. Całość odstawiamy na noc lub na kilka godzin w chłodne miejsce, po to aby ryba przeszła przyprawami. Kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Szczupak smażony
Kawałki szczupaka z każdej strony przyprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie układamy w misce przekładając plastrami cebuli.