Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Szczupak smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jeśli mamy dostęp do większej ilości szczupaków , możemy sobie pozwolić na podanie ich w najprostszej formie tzn. usmażone . Są smaczne .

Szczupak smażony

Składniki:

Szczupak smażony

 

 

Sposób przygotowania:

Szczupak smażony
Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .

Tagi:

beza bezy