Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle drobiowe odgrzewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sznycle smażę hurtowo. Mrożę , a potem dosmaczam na różne sposoby .

Sznycle drobiowe odgrzewane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sznycle drobiowe odgrzewane

 

  • 3-4 gotowe usmażone panierowane sznycle z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju orzechowego
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżki wody
  • maggi w płynie do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sznycle drobiowe odgrzewane
Zagotować wodę z masłem , olejem i śmietanką. W sosie położyć sznycle . Skropić odrobiną maggi. Szczelnie przykryć i dusić kilka minut .Jeśli mamy w domu mielone orzechy to dobrze jest dosypać łyżeczkę . Nie dałam bo nie miałam.
Sznycle drobiowe odgrzewane
Zgromadzić potrzebne składniki przed rozpoczęciem pracy
Sznycle drobiowe odgrzewane
SZnycelki połozyc na wodzie zagotowanej ze śmietanką , masłem i odrobina maggi- przykryć i dusić .