Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Schabowe z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i szybkie w przygotowaniu kotlety schabowe inaczej. Dodatek musztardy sprawia, że kotlety są soczyste.

Schabowe z musztardą

Składniki:

Schabowe z musztardą

 

  • 8 plastrów schabu
  • 7-8 łyżeczek musztardy delikatesowej
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 3 jaja
  • sól i pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe z musztardą

Przygotowanie mięsa:

Schabowe z musztardą
Plastry schabu dokładnie natarte przyprawami

Rozbite plastry schabu z każdej strony natrzeć czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem.

Nacieranie kotletów musztardą:

Schabowe z musztardą
Kotlety schabowe w przyprawach i musztardzie

Wrzucić do miski, dodać musztardę i dokładnie natrzeć nią mięso. Odłożyć na minimum pół godziny do lodówki.

Smażenie kotletów:

Schabowe z musztardą
Kotlety schabowe w panierce przed usmażeniem

Po tym czasie plastry schabu maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć po 4-5 minut z każdej strony na rumiano.

Smacznego!