WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1294]

Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki/racuchy z cukinii na słono z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw: soli i pieprzu. Idealne na obiad czy kolację.

Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem

ETAP 1:

Cukinię obrać i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i również zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub bardzo drobno posiekać.

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do warzyw wbić jajko. Wsypać mąkę pszenną i przyprawy: sól i pieprz. Wszystko wymieszać łyżką aż składniki się dobrze połączą.

Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze łyżkę mąki. Na patelni rozgrzać olej i wkładać porcje ciasta. Mniej więcej jedna łyżka ciasta na jeden placek. Ciasto można trochę spłaszczyć. Placki smażyć na złoty kolor z obu stron.

Wykładać na talerz.

Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem
Placki z cukinii w trakcie smażenia na patelni
Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem
Porcje surowego ciasta wyłożone na patelnię
Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem
Ciasto na placki po wymieszaniu wszystkich składników
Placki z cukinii z cebulą i czosnkiem
Cukinia starta na tarce na grubych oczkach

Tagi:

cukinia placki