Sposób przygotowania:
Sznycle indycze z warzywnymi frytkami
Ziemniaki i marchewki obrać ze skórki, umyć i pokroić w słupki.
W misce wymieszać oliwę z 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczką ziół prowansalskich, solą i pieprzem.
Słupki z ziemniaków i marchewek obtoczyć w oliwie z przyprawami. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15-20 min.
Płatki kukurydziane zmielić na miałko, wysypać na talerz. W drugim talerzu rozbełtać jajko. Sznycle rozklepać, przyprawić pieprzem, solą, papryką, przyprawią do drobiu, namaczać w jajku a następnie w mielonych płatkach.
Gotowe sznycelki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika na 15 min. w miejsce gdzie piekły się frytki, natomiast blachę z frytkami przełożyć niżej i piec dalej. Ostatnie 3-5 min. piec z teroobiegiem.
Gotowe sznycelki podawać z warzywnymi frytkami.
W misce wymieszać oliwę z 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczką ziół prowansalskich, solą i pieprzem.
Słupki z ziemniaków i marchewek obtoczyć w oliwie z przyprawami. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15-20 min.
Płatki kukurydziane zmielić na miałko, wysypać na talerz. W drugim talerzu rozbełtać jajko. Sznycle rozklepać, przyprawić pieprzem, solą, papryką, przyprawią do drobiu, namaczać w jajku a następnie w mielonych płatkach.
Gotowe sznycelki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika na 15 min. w miejsce gdzie piekły się frytki, natomiast blachę z frytkami przełożyć niżej i piec dalej. Ostatnie 3-5 min. piec z teroobiegiem.
Gotowe sznycelki podawać z warzywnymi frytkami.