bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Roladki z indyka z kalerosse

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki z dodatkiem kalerosse są bardzo soczyste i aromatyczne, świetnie smakują z dodatkiem suszonych pomidorów.

Roladki z indyka z kalerosse

Składniki:

Roladki z indyka z kalerosse

 

  • 4 sznycle z indyka
  • 8 sztuk kalerosse
  • 8 suszonych pomidorów w oleju
  • Przyprawa do indyka
  • Sól, pieprz
  • 1 jajko
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia
  • Wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z kalerosse
Sznycle z indyka rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawa do indyka.

Na brzegu każdego kawałka mięsa układamy po dwie sztuki kalerosse oraz 2 sztuki suszonych pomidorów.

Roladki zwijamy dość ścisło składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.

Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.