Sposób przygotowania:
Zapiekanka z frytkami
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na frytki usmażyć na oleju lub usmażyć w piekarniku.
Kurczaka, boczek pokroić w kostkę usmażyć na oleju i doprawić do smaku.
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki usmażyć na maśle doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce.
Wymieszać ze sobą majonez, śmietanę i paprykę w proszku. Przyprawić solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę frytek, posypać serem i polać sosem posypać kurczakiem i pieczarkami.
Wierzch posypać resztą frytek i żółtego sera.
Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia sera.
Kurczaka, boczek pokroić w kostkę usmażyć na oleju i doprawić do smaku.
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki usmażyć na maśle doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce.
Wymieszać ze sobą majonez, śmietanę i paprykę w proszku. Przyprawić solą i pieprzem.
Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę frytek, posypać serem i polać sosem posypać kurczakiem i pieczarkami.
Wierzch posypać resztą frytek i żółtego sera.
Zapiekać w piekarniku do rozpuszczenia sera.