Sposób przygotowania:
Szynka peklowana
Wodę i ocet wymieszaj w garnku dodać obrane ząbki czosnku i pozostałe składniki oprócz soli peklowanej . Doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut. Przestudź.
Do letniej zalewy wsyp sól wymieszaj i wystudź. Oczyszczone mięso zalej marynatą i odstaw na 7 dni , każdego dnia obracaj je.
Po 7 dniach wyjmij mięso i osusz, przyprawy do posmarowania wymieszaj i wetrzyj w mięso. Posmaruj musztardą i włóż do rękawa do pieczenia , wlej bulion i zawiąż.
Piec 1 h w 200 stopniach, 15 minut przed końcem rozetnij worek aby szynka się przypiekła.
Do letniej zalewy wsyp sól wymieszaj i wystudź. Oczyszczone mięso zalej marynatą i odstaw na 7 dni , każdego dnia obracaj je.
Po 7 dniach wyjmij mięso i osusz, przyprawy do posmarowania wymieszaj i wetrzyj w mięso. Posmaruj musztardą i włóż do rękawa do pieczenia , wlej bulion i zawiąż.
Piec 1 h w 200 stopniach, 15 minut przed końcem rozetnij worek aby szynka się przypiekła.