smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Szparagi z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szparagi można podawać na wiele sposobów. Ja proponuję z jakiem i bułką tartą. Idealny dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

Szparagi z jajkiem

Składniki:

Szparagi z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z jajkiem
Szparagi dokładnie obrać i gotować w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Czas gotowania zależy od grubości naszych szparagów. Na patelni rozgrzać masło i wsypać bułkę tartą . Przyrumienić ją na złoty kolor. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Szparagi ułożyć na talerzu posypać jajkiem i polać bułką tartą. Na koniec posypać koperkiem