Sposób przygotowania:
Szparagi i boczek w cieście francuskim
Boczek wędzony kroimy na paski,podsmażamy aż paski staną sie chrupkie.
Plastry boczku zdejmujemy z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i studzimy.
Ciasto francuskie rozkładamy , część ciasta kroimy w paseczki o szer 1 - 1,5 cm, a długość w zależności od długości plastrów boczku.
Paskami ciasta obwijamy kilka plastrów boczku razem ze szparagami to znaczy (plasterek boczku i 1 szparaga ) a część sam boczek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy 15 minut.
Podajemy na ciepło lub na zimno.
Plastry boczku zdejmujemy z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i studzimy.
Ciasto francuskie rozkładamy , część ciasta kroimy w paseczki o szer 1 - 1,5 cm, a długość w zależności od długości plastrów boczku.
Paskami ciasta obwijamy kilka plastrów boczku razem ze szparagami to znaczy (plasterek boczku i 1 szparaga ) a część sam boczek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy 15 minut.
Podajemy na ciepło lub na zimno.
gusia1000