bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 848]

Roladki drobiowe ze szparagami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 33

Takie smaczne i soczyste roladki ze szparagami są idealne na uroczysty obiad. Ładnie się prezentują po przekrojeniu i w dodatku możemy je przygotować o każdej porze roku.

Roladki drobiowe ze szparagami

Składniki:

Roladki drobiowe ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe ze szparagami
Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką.

Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.

Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron.