Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe ze szparagami
Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz słodką i ostrą papryką.
Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.
Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron.
Szparagi odsączamy z zalewy, paprykę i ser kroimy w paski. Na każdym kotlecie układamy po dwa szparagi, po dwa kawałki papryki i sera żółtego. Roladki zwijamy składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.
Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor obydwu stron.
Jagodowa
LauraLaura