Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebuląGotowanie ziemniaków
![Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mlode-ziemniaki-otulone-boczkiem-i-cebula-416795.jpg)
Młode ziemniaki wyszoruj, przełóż do garnka i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie.
Przyprawianie ziemniaków
![Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mlode-ziemniaki-otulone-boczkiem-i-cebula-416796.jpg)
Olej wymieszaj z tymiankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Marynatą posmaruj przestudzone ziemniaki.
Pieczenie
![Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą Młode ziemniaki otulone boczkiem i cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mlode-ziemniaki-otulone-boczkiem-i-cebula-416797.jpg)
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ziemniaki obłóż dookoła cebulą i zawiń w plastry boczku. Zawinięte ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułóż kawałki masła. Naczynie przykryj.
Ziemniaki piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby boczek się zarumienił.
Jagodowa
Magdalena88