Sposób przygotowania:
Szparagi w cieście francuskim
Szparagi dokładnie umyć, odłamać zdrewniałe końce i obrać. Ugotować na parze ok 3-5 min, a następnieprzelać zimną wodą i wysuszyć na ręczniku kuchennym . Ciasto francuskie pokroić w paskiszer. ok.2-3cm. Szparagi owinąć w plastry szynki. Następnie paskami ciasta francuskiego owinąć szparagi z szynką i ułożyć na blasze wyłożonej papierem . Wierzch ciasta posmarować rozmąconym jajkiem , posypać startym serem i kminem. Blachę ze szparagami wstawić do gorącego piekarnika /200 st.C/ i piec ok.15 min, Niewykorzystane kawałki ciasta francuskiego można pokroić na małe kwadraty lub trójkąty,posmarować sosem pomidorowym, posypać oregano, żółtym serem i upiec.
cherry
Tit
natal!a90
natsu
jaNina
Luśka