Sposób przygotowania:
Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskimETAP 1:
![Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczone-szparagi-z-boczkiem-w-ciescie-francuskim-411373.jpg)
Szparagi myję pod bieżącą wodą, osuszam odłamuję zdrewniałe końcówki około 1/3 od dołu.
ETAP 2:
![Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczone-szparagi-z-boczkiem-w-ciescie-francuskim-411374.jpg)
Wszystkie szparagi owijam cienkimi plasterkami wędzonego boczku.
ETAP 3:
![Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczone-szparagi-z-boczkiem-w-ciescie-francuskim-411375.jpg)
Ciasto francuskie kroję na 10 pasków mniej więcej 2 centymetrowe. Każdego szparaga owijam paskiem ciasta.
ETAP 4:
![Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim Pieczone szparagi z boczkiem w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczone-szparagi-z-boczkiem-w-ciescie-francuskim-411376.jpg)
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam na niej szparagi. Jajko roztrzepuję widelcem, smaruję pędzelkiem wszystkie szparagi, posypuję ziarnami sezamu. Piekę w 210 stopniach przez 15-20 min. Do zrumienienia ciasta.
Magdalena88
SylaUla