Sposób przygotowania:
Zapiekane pulpeciki
Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Cebulę obieramy , siekamy i szklimy na oleju dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso mieszamy z pieczarkami, bułką , dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek . Masę wyrabiamy i doprawiamy.
Gdy jest za luźna dodajemy bułkę tartą. Z masy formujemy małe kotleciki i smażymy z każdej strony. Usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym.
Składniki na sos blendujemy i zalewamy pulpeciki , posypujemy startym serem. Całość zapiekamy 25 minut w temp 180 stopni.
Mięso mieszamy z pieczarkami, bułką , dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek . Masę wyrabiamy i doprawiamy.
Gdy jest za luźna dodajemy bułkę tartą. Z masy formujemy małe kotleciki i smażymy z każdej strony. Usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym.
Składniki na sos blendujemy i zalewamy pulpeciki , posypujemy startym serem. Całość zapiekamy 25 minut w temp 180 stopni.