Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zapiekane pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pulpeciki mielone z dodatkiem pieczarek zapiekane w sosie pomidorowym. Podajemy je z surówką i ziemniakami.

Zapiekane pulpeciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane pulpeciki

Pulpeciki

Sos

Sposób przygotowania:

Zapiekane pulpeciki
Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Cebulę obieramy , siekamy i szklimy na oleju dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.

Mięso mieszamy z pieczarkami, bułką , dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek . Masę wyrabiamy i doprawiamy.

Gdy jest za luźna dodajemy bułkę tartą. Z masy formujemy małe kotleciki i smażymy z każdej strony. Usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym.

Składniki na sos blendujemy i zalewamy pulpeciki , posypujemy startym serem. Całość zapiekamy 25 minut w temp 180 stopni.


Zapiekane pulpeciki
Cebulę obieramy , siekamy i szklimy na oleju dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody.
Zapiekane pulpeciki
Z masy formujemy małe kotleciki i smażymy z każdej strony.
Zapiekane pulpeciki
Składniki na sos blendujemy i zalewamy pulpeciki
Zapiekane pulpeciki
Całość zapiekamy 25 minut w temp 180 stopni

Tagi:

mięso danie