zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2415]

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie szparagi lubimy najbardziej. Trzy składniki a jakie pyszne. Lubicie szparagi ? Bo my bardzo. Choć przyznam, że jadamy je dopiero od kilku lat.

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Składniki:

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

 

  • 1 pęczek szparagów
  • 1 op ciasta francuskiego
  • plastry boczku wędzonego parzonego ( tyle ile jest szparagów )
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem
Francuskie ciasto pokroić na tyle pasków ile mamy szparagów.

Plastrów boczku też ma być tyle ile jest szparagów.

Na każdy pasek ciasta położyć po plastrze boczku i zawinąć w to umyte szparagi.

Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem.

Szparagi piec około 20 minut w 200 stopniach.

Spożywać najlepiej na ciepło zaraz po przyrządzeniu.