paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Placuszki z fasolką szparagową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Proste do przygotowania i bardzo smaczne placuszki z fasolką szparagową. Wystarczy zaledwie fasolka, jajka bułka tarta i przyprawy by je stworzyć.

Placuszki z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z fasolką szparagową
Fasolkę opłukać wrzucić na osolony wrzątek i ugotować, wycedzić i przestudzić. Fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki. Roztrzepane jajka wlać do fasoli, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. Dodać bułkę tartą i wymieszać jajka z bułką powinny stworzyć ciasto.

Masło roztopić i smażyć na nim placuszki na złoty kolor. Po wyjęciu w patelni przełożyć na ręcznik kuchenny aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło.
Placuszki z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki.
Placuszki z fasolką szparagową
Roztrzepane jajka wlać do fasoli, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać.
Placuszki z fasolką szparagową
Dodać bułkę tartą i wymieszać jajka z bułką powinny stworzyć ciasto.
Placuszki z fasolką szparagową
Masło roztopić i smażyć na nim placuszki na złoty kolor.