Sposób przygotowania:
Placuszki z fasolką szparagową
Fasolkę opłukać wrzucić na osolony wrzątek i ugotować, wycedzić i przestudzić. Fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki. Roztrzepane jajka wlać do fasoli, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. Dodać bułkę tartą i wymieszać jajka z bułką powinny stworzyć ciasto.
Masło roztopić i smażyć na nim placuszki na złoty kolor. Po wyjęciu w patelni przełożyć na ręcznik kuchenny aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło.
Masło roztopić i smażyć na nim placuszki na złoty kolor. Po wyjęciu w patelni przełożyć na ręcznik kuchenny aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło.
![Placuszki z fasolką szparagową Placuszki z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-fasolka-szparagowa-384735.jpg)
![Placuszki z fasolką szparagową Placuszki z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-fasolka-szparagowa-384736.jpg)
![Placuszki z fasolką szparagową Placuszki z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-fasolka-szparagowa-384737.jpg)
![Placuszki z fasolką szparagową Placuszki z fasolką szparagową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-fasolka-szparagowa-384738.jpg)
madziulka89