Sposób przygotowania:
Szparagi z jajkiem i chipsami z kindziuka
Szparagi myję,osuszam i odłamuję twarde końcówki, następnie smaruję olejem wymieszanym z solą czosnkową, grubsze szparagi przekrawam na pół wzdłuż. Grilluję na patelni po 4-5 minut z każdej strony.
Kindziuka także przypiekam na patelni grillowej , plasterki mają być chrupkie jak chipsy.
W międzyczasie przygotowuję jajka w koszulce. Każdy ma swój sposób, tym razem ugotowałam jajka w woreczkach. Woreczek trzeba posmarować delikatnie masłem, wbić jajko, woreczek związać i włożyć do garnka z gotującą się wodą, gotować pod przykryciem 4 minuty.
Po ugotowaniu woreczek rozcinamy a jajko wykładamy na szparagi.
Podajemy z chipsami z kindziuka.
Kindziuka także przypiekam na patelni grillowej , plasterki mają być chrupkie jak chipsy.
W międzyczasie przygotowuję jajka w koszulce. Każdy ma swój sposób, tym razem ugotowałam jajka w woreczkach. Woreczek trzeba posmarować delikatnie masłem, wbić jajko, woreczek związać i włożyć do garnka z gotującą się wodą, gotować pod przykryciem 4 minuty.
Po ugotowaniu woreczek rozcinamy a jajko wykładamy na szparagi.
Podajemy z chipsami z kindziuka.