mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

szparagowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szparagowa zupa, świetne danie

szparagowa zupa

Składniki:

szparagowa zupa

 

Sposób przygotowania:

szparagowa zupa
Drobno posiekaj cebulę. Obetnij końce szparagów, a resztę pokrój na malutkie kawałeczki. Rozpuść masło w garnku i włóż szparagi, cebulę, duś ok 10 minut. Wymieszaj. Dodaj mąkę i mieszaj. Po 2-3 minutach dolej rosół. Zagotuj, następnie gotuj na małym ogniu 15 minut Ostudź zupę i zmiksuj blenderem. Włóż znów do garnka i gotuj na średnim ogniu przez minutę, po chwili wlej śmietanę i delikatnie podgrzej. Zupa gotowa.

Tagi:

szparagi