paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Szparagówka mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta tradycyjna wersja fasolki szparagowej . Taka smakuje najbardziej mojej rodzinie :)

Szparagówka mojej mamy

Składniki:

Szparagówka mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Szparagówka mojej mamy
Fasolkę myjemy , osuszamy i odcinamy końcówki fasolki . Do dużego garnka wlewamy wodę , wkładamy obraną wcześniej fasolkę szparagową , solimy ok 2 łyżkami soli i gotujemy do uzyskania miękkości fasolki . Gdy fasolka będzie miękka odcedzamy wodę . Na patelni roztapiamy masło , wsypujemy bułkę tartą i podsmażamy . Podsmażoną na złoty kolor bułkę wsypujemy do garnka z ugotowaną fasolką i mieszamy , doprawiamy solą . Podajemy tuż po ugotowaniu , aby jeszcze była ciepła. Smacznego !

Tagi:

tarta