Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem w pomidorach
Wstaw wodę na makaron. Gdy zawrze woda wrzuć go do wody i gotuj w/g przepisu na opakowaniu.
W między czasie podsmaż na 2 łyżkach oleju posiekaną na drobno cebulę, dodaj jeden liść laurowy.
Gdy cebula zrobi się szklista dodaj szpinak, jeżeli masz mrożony to odsącz go z wody i dopiero dodaj. Zamieszaj. W momencie jak szpinak będzie już gorący dodaj drobno posiekany czosnek, po szczypcie soli, pieprzu i gałki muszkatołowej.
Podsmaż wszystko około 5-6 minut, dodaj sos pomidorowy( 1/3 szklanki) lub dwa sparzone i drobno pokrojone pomidory. Podduś kolejne kilka minut, aż do momentu gdy makaron będzie gotowy.
Po odcedzeniu makaronu dodaj do szpinaku i pomidorów pokruszoną fetę, wrzuć makaron, zamieszaj i SMACZNEGO.
W między czasie podsmaż na 2 łyżkach oleju posiekaną na drobno cebulę, dodaj jeden liść laurowy.
Gdy cebula zrobi się szklista dodaj szpinak, jeżeli masz mrożony to odsącz go z wody i dopiero dodaj. Zamieszaj. W momencie jak szpinak będzie już gorący dodaj drobno posiekany czosnek, po szczypcie soli, pieprzu i gałki muszkatołowej.
Podsmaż wszystko około 5-6 minut, dodaj sos pomidorowy( 1/3 szklanki) lub dwa sparzone i drobno pokrojone pomidory. Podduś kolejne kilka minut, aż do momentu gdy makaron będzie gotowy.
Po odcedzeniu makaronu dodaj do szpinaku i pomidorów pokruszoną fetę, wrzuć makaron, zamieszaj i SMACZNEGO.
Czekoladka 2