Sposób przygotowania:
Szpinak z kiełkami soi
Szpinak i fasolkę przyrządzamy osobno.
Sezam prażymy na suchej patelni. Szpinak pozbawiony ogonków myjemy, suszymy, blanszujemy we wrzątku, odcedzamy. Drobno kroimy dymkę i czosnek. Na rozgrzanej patelni podsmażamy szpinak na 2 łyżkach oleju z połową czosnku i dymki, dodajemy miód, sos sojowy, sól i pieprz. Posypujemy sezamem.
Kiełki soi płuczemy i odcedzamy oraz suszymy . Chili pozbawione nasion kroimy na drobne kawałeczki. Na rozgrzanej patelni (w woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wsypujemy pozostały czosnek i dymkę oraz chili, chwilę smażymy, po czym dodajemy kiełki z koncentratem, sól, pieprz i smażymy ciągle mieszając przez 2 minuty.
Na półmisku kładziemy najpierw szpinak, a na nim kiełki. Podajemy jako dodatek do dań.
Sezam prażymy na suchej patelni. Szpinak pozbawiony ogonków myjemy, suszymy, blanszujemy we wrzątku, odcedzamy. Drobno kroimy dymkę i czosnek. Na rozgrzanej patelni podsmażamy szpinak na 2 łyżkach oleju z połową czosnku i dymki, dodajemy miód, sos sojowy, sól i pieprz. Posypujemy sezamem.
Kiełki soi płuczemy i odcedzamy oraz suszymy . Chili pozbawione nasion kroimy na drobne kawałeczki. Na rozgrzanej patelni (w woku) rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wsypujemy pozostały czosnek i dymkę oraz chili, chwilę smażymy, po czym dodajemy kiełki z koncentratem, sól, pieprz i smażymy ciągle mieszając przez 2 minuty.
Na półmisku kładziemy najpierw szpinak, a na nim kiełki. Podajemy jako dodatek do dań.