Sposób przygotowania:
Szpinak z krewetkami i kaszą jaglaną
Ugotowaną kaszę jaglaną mieszam z łyżką oliwy, przyprawami, mieszanką suszonych warzyw i posiekaną natką pietruszki.
Szpinak opłukuję, odrywam łodyżki, wykładam na patelnię razem z łyżką oliwy, pokrojonymi w cienkie plasterki trzema ząbkami czosnku i podgrzewam na małym ogniu aż szpinak zwiędnie. Doprawiam solą i pieprzem.
Trzymając patelnię ze szpinakiem na małym ogniu dodaję kaszę jaglaną i mieszam.
Zamrożone krewetki opłukuję gorącą wodą i zostawiam na sitku do odsączenia. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję krewetki, drobno posiekane dwa ząbki czosnku i smażę przez chwilę, często mieszając. Doprawiam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Szpinak opłukuję, odrywam łodyżki, wykładam na patelnię razem z łyżką oliwy, pokrojonymi w cienkie plasterki trzema ząbkami czosnku i podgrzewam na małym ogniu aż szpinak zwiędnie. Doprawiam solą i pieprzem.
Trzymając patelnię ze szpinakiem na małym ogniu dodaję kaszę jaglaną i mieszam.
Zamrożone krewetki opłukuję gorącą wodą i zostawiam na sitku do odsączenia. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję krewetki, drobno posiekane dwa ząbki czosnku i smażę przez chwilę, często mieszając. Doprawiam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.