Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Szpinakowa (receptura Agusi)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, zdrowa zupa. Ładny kolor, cudowna konsystencja i wspaniały smak.

Szpinakowa (receptura Agusi)

Składniki:

Szpinakowa (receptura Agusi)

 

  • 2 ćwiartki kurczaka
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • Pietruszka
  • 1 lub 2 kostki rosołowe
  • mrożonego (ja kupiłam taki ze śmietaną od razu w opakowaniu, ale nie pamiętam nazwy firmy)
  • 3 łyżki śmietany (jeżeli macie szpinak bez niej w opakowaniu)
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinakowa (receptura Agusi)
Do garnka wkładamy umyte ćwiartki kurczaka i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu ok. 40 minut. W tym czasie obieramy i kroimy na kawałki marchew, ziemniaki i pietruszkę. Kawałki mogą być małe lub duże, to zależy od Was. Dorzucamy kostki rosołowe. Gotujemy na małym ogniu kolejne 20-30 minut. Po tym czasie wrzucamy całe opakowanie szpinaku, jeżeli macie zwykły szpinak (który nie ma śmietany w opakowaniu), to do zupy dodajemy 3 łyżki śmietany. Jeżeli zupa nie jest dostatecznie doprawiona, dorzucamy szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy, mieszając ok. 5 minut i gotowe.
Przepychota!