kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Sztamfkartofle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sztamfkartofle z smażoną cebulka .

Sztamfkartofle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sztamfkartofle

 

Sposób przygotowania:

Sztamfkartofle
Naszą potrawę zaczynamy od obrania ziemniaków, które następnie myjemy i wkładamy do garnka z wodą . Gotujemy ziemniaki do miękkość . Po zagotowaniu wody w garnku solimy ziemniaki . W czasie gotowania ziemniaków obieramy i kroimy z kostkę cebulę . Cebulę na patelni z oliwą smażymy do zarumienienia. Po ugotowaniu ziemniaków odcedzamy je i dodajemy do nich smażoną cebulkę . Całość sztamfujemy i potrawa gotowa smacznego.
Sztamfkartofle
Wszystkie skladniki potrzebne do zrobiena ziemniakow .
Sztamfkartofle
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy na mniejsze kawaki .
Sztamfkartofle
Cebulke obieramy, kroimy w kostke i smazymy .
Sztamfkartofle
Po odcedzeniu ziemniakow dodajemy smazoma cebulke i gnieciemy .