Sposób przygotowania:
Sztamfkartofle
Naszą potrawę zaczynamy od obrania ziemniaków, które następnie myjemy i wkładamy do garnka z wodą . Gotujemy ziemniaki do miękkość . Po zagotowaniu wody w garnku solimy ziemniaki . W czasie gotowania ziemniaków obieramy i kroimy z kostkę cebulę . Cebulę na patelni z oliwą smażymy do zarumienienia. Po ugotowaniu ziemniaków odcedzamy je i dodajemy do nich smażoną cebulkę . Całość sztamfujemy i potrawa gotowa smacznego.
![Sztamfkartofle Sztamfkartofle](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sztamfkartofle-173086.jpg)
![Sztamfkartofle Sztamfkartofle](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sztamfkartofle-173087.jpg)
![Sztamfkartofle Sztamfkartofle](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sztamfkartofle-173088.jpg)
![Sztamfkartofle Sztamfkartofle](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sztamfkartofle-173089.jpg)