justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Szuba z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trochę zmodyfikowana wersja tradycyjnej szuby

Szuba z tuńczykiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szuba z tuńczykiem

 

  • 5 jaj
  • 15 dag sera żółtego
  • majonez
  • masło w kostce
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 1 średnia cebula

 

Sposób przygotowania:

Szuba z tuńczykiem
Jajka gotujemy w osolonej wodzie, studzimy, obieramy ze skorupek. Oddzielamy białka od żółtek. Ścieramy na tarce o dużych oczkach do miseczki żółty ser, obieramy i kroimy drobno cebulę. Tuńczyka odsączamy z sosu. Masło wkładamy do zamrażalnika na 20min.
W salaterce ścieramy białka na tarce o dużych oczkach, układamy ser, smarujemy wszystko majonezem, wykładamy rozdrobniony widelcem tuńczyk, cebulę, ścieramy masło na tarce o dużych oczkach i na koniec żółtka starte na tarce o drobnych oczkach.
Smacznego!
Szuba z tuńczykiem
Tak właśnie będzie wyglądać gotowa już szuba, idealnie widoczne warstwy.

Tagi:

sery sosy ser