Sposób przygotowania:
Szybka babka na kefirze
Formę do babki smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułka tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Całe jajka ubijamy z cukrami na białą, puszystą masę. Do jajek powoli dodajemy sodę i mąkę, wlewamy olej i kefir, całość miksujemy.
Połowę ciasta wlewamy do formy, do pozostałej części dodajemy kakao, mieszamy, wylewamy do foremki. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy do suchego patyczka około 50 minut.
Po wyjęciu odstawiamy do ostygnięcia, przed podaniem obsypujemy cukrem pudrem.
Całe jajka ubijamy z cukrami na białą, puszystą masę. Do jajek powoli dodajemy sodę i mąkę, wlewamy olej i kefir, całość miksujemy.
Połowę ciasta wlewamy do formy, do pozostałej części dodajemy kakao, mieszamy, wylewamy do foremki. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy do suchego patyczka około 50 minut.
Po wyjęciu odstawiamy do ostygnięcia, przed podaniem obsypujemy cukrem pudrem.