Sposób przygotowania:
Drożdżówki z seremI
 
1.	Mleko lekko podgrzewamy, drożdże pokruszone przekładamy do miski, dodajemy połowę szklanki mleka, jedną łyżkę cukru i dwie łyżki mąki pszennej. Odstawiamy do wyrośnięcia.
2.	Pozostałą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pozostały cukier, mleko, rozpuszczone masło, wbijamy jajko, wsypujemy sól i dodajemy wyrośnięty rozczyn.
3.	Wyrabiamy ciasto, następnie robimy wałek i dzielimy na 12 części. Z każdego kawałka ciasta robimy placki, układamy na blaszce do pieczenia i odstawiamy na 30 minut.
II
 
4.	Jajko ubijamy mikserem razem z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodajemy twaróg oraz śmietany i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
5.	W plackach z ciasta robimy wgłębienia i nakładamy farsz.
6.	Smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
III
7. Gotowe. Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
