Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladąPrzygotowanie orzechów i czekolady
![Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/bezglutenowe-ciasteczka-z-orzechami-i-czekolada-576733.jpg)
Orzechy przekroić na połowy, czekoladę posiekać w drobną kostkę.
Przygotowanie ciasta:
![Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/bezglutenowe-ciasteczka-z-orzechami-i-czekolada-576734.jpg)
Masło roztopić i przestudzić. Dodać do niego cukry i dokładnie zmiksować. Do osobnej miski przesiać mąkę ryżową i wymieszać ją ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Masę maślaną wlać do mąki i dokładnie wymieszać szpatułą. Dodać orzechy i czekoladę, i delikatnie lecz dokładnie połączyć.
Pieczenie:
![Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/bezglutenowe-ciasteczka-z-orzechami-i-czekolada-576735.jpg)
Uformować kulki i wykładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczać dłonią. Piec w piekarniku nagrzany do 170 stopni przez 20 minut. Życzę smacznego!
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5