Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladąPrzygotowanie orzechów i czekolady
Orzechy przekroić na połowy, czekoladę posiekać w drobną kostkę.
Przygotowanie ciasta:
Masło roztopić i przestudzić. Dodać do niego cukry i dokładnie zmiksować. Do osobnej miski przesiać mąkę ryżową i wymieszać ją ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Masę maślaną wlać do mąki i dokładnie wymieszać szpatułą. Dodać orzechy i czekoladę, i delikatnie lecz dokładnie połączyć.
Pieczenie:
Uformować kulki i wykładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczać dłonią. Piec w piekarniku nagrzany do 170 stopni przez 20 minut. Życzę smacznego!
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5