SUPERPRZEPIS

Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą

  • 3
  • Justi2401
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą

Takie ciasteczka to szybki i bardzo smaczny dodatek do popołudniowej kawy. Chrupiące, mocno maślane, z dużą ilością orzechów i czekolady. Nikt im się nie oprze.

Składniki:

Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą

Przygotowanie orzechów i czekolady

Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą
Pokrojona czekolada i orzechy laskowe do ciasteczek

Orzechy przekroić na połowy, czekoladę posiekać w drobną kostkę.

Przygotowanie ciasta:

Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą
Roztopione masło i przesiana mąka ryżowa

Masło roztopić i przestudzić. Dodać do niego cukry i dokładnie zmiksować. Do osobnej miski przesiać mąkę ryżową i wymieszać ją ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Masę maślaną wlać do mąki i dokładnie wymieszać szpatułą. Dodać orzechy i czekoladę, i delikatnie lecz dokładnie połączyć.

Pieczenie:

Bezglutenowe ciasteczka z orzechami i czekoladą
Pyszne, bezglutenowe pieguski przed upieczeniem

Uformować kulki i wykładać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczać dłonią. Piec w piekarniku nagrzany do 170 stopni przez 20 minut. Życzę smacznego!