Sposób przygotowania:
Szybka krówka czekoladowo-migdałowa
Kwadratową formę wyłożyć folią posmarowana masłem. W dużym rondlu połączyć masło lub margarynę i śmietanę.
Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 5 minut, nieustannie mieszająć. Zdjąć z ognia i dodać kawałki czekolady.
Wymieszać aż do otrzymania jednolitej masy . Dodać migdały i wanilie i porządnie wymieszać. Wlać masę do przygotowanej formy
przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny. wyjąc zastygła masę z formy i pokroić.
Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 5 minut, nieustannie mieszająć. Zdjąć z ognia i dodać kawałki czekolady.
Wymieszać aż do otrzymania jednolitej masy . Dodać migdały i wanilie i porządnie wymieszać. Wlać masę do przygotowanej formy
przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny. wyjąc zastygła masę z formy i pokroić.