piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Szybka krówka czekoladowo-migdałowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonałe na chandrę i zły dzień.

Szybka krówka czekoladowo-migdałowa

Składniki:

Szybka krówka czekoladowo-migdałowa

 

  • 2,5 filiżanki cukru
  • 1/2 filiżanki masła lub margaryny
  • 700 g skondensowanego mleka z puszki
  • 1,7 kg półsłodkiej czekolady w kawałkach
  • 3/4 filiżanki pokruszonych prażonych migdałów
  • 1 łyżeczka wanili

Sposób przygotowania:

Szybka krówka czekoladowo-migdałowa
Kwadratową formę wyłożyć folią posmarowana masłem. W dużym rondlu połączyć masło lub margarynę i śmietanę.
Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 5 minut, nieustannie mieszająć. Zdjąć z ognia i dodać kawałki czekolady.
Wymieszać aż do otrzymania jednolitej masy . Dodać migdały i wanilie i porządnie wymieszać. Wlać masę do przygotowanej formy
przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny. wyjąc zastygła masę z formy i pokroić.

Tagi:

czekolada