Sposób przygotowania:
Szybka panna cotta
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Napełniamy 12 silikonowych foremek do czekoladek w kształcie serduszek. Do 4 kieliszków do martini wlewamy po 4 łyżki galaretki, odstawiamy do zastygnięcia. Zawartość dużej torebki "Pomysłu na... Panna Cotta" Winiary przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do szklanki odlewamy 4/5 szklanki powstałego płynu i dodajemy zawartość małej torebki "Pomysłu", dokładnie mieszamy. Wstawiamy na chwilę do lodówki, a gdy masa zacznie zastygać, przelewamy na warstwę galaretki. Do pozostałego płynu dodajemy 3 kostki startej czekolady i dokładnie mieszamy. Zastygającą masę wlewamy do kieliszków. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Deser posypujemy pozostałą startą na grubych oczkach czekoladą i na każdy układamy po 3 serduszka z galaretki.
cris
Bernadetta
Cris, trochę się różni od oryginału, jak wszystkie "gotowce", ale jest naprawdę dobra i warta polecenia. gdy brak nam czasu na przygotowanie czegoś słodkiego, albo jeśli ktoś nie ma doświadczenia w gotowaniu :)