Sposób przygotowania:
Szybka pizza na tortilli
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w talarki. Pieczarkę obieramy ze skórki i kroimy na pół, a następnie na cienkie plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidor myjemy i kroimy na cienkie plastry.
Tortillę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy dyniowym ketchupem, posypujemy mozzarellą. Następnie układamy : cebulę, pieczarki, posypujemy przyprawami, kiełbasę, plasterki pomidora, posypujemy żółtym serem i przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Przed podaniem dekorujemy listkami oregano.
Tortillę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy dyniowym ketchupem, posypujemy mozzarellą. Następnie układamy : cebulę, pieczarki, posypujemy przyprawami, kiełbasę, plasterki pomidora, posypujemy żółtym serem i przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Przed podaniem dekorujemy listkami oregano.