Sposób przygotowania:
Makowe kokilki z rodzynkami
1) Do miski przesiewamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.
2) Następnie wbijamy jajko i dodajemy masę makową.
3) Wlewamy połowę mleka, łączymy wszystko za pomocą miksera, dolewamy resztę mleka i ponownie miksujemy.
4) Na dno kokilek wrzucamy rodzynki i zalewamy powstałą masą.
5) Na wierzch kładziemy po 2 łyżki masy makowej i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
Z podanych składników wychodzą dwie babeczki w kokilkach o średnicy 19 cm.
2) Następnie wbijamy jajko i dodajemy masę makową.
3) Wlewamy połowę mleka, łączymy wszystko za pomocą miksera, dolewamy resztę mleka i ponownie miksujemy.
4) Na dno kokilek wrzucamy rodzynki i zalewamy powstałą masą.
5) Na wierzch kładziemy po 2 łyżki masy makowej i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
Z podanych składników wychodzą dwie babeczki w kokilkach o średnicy 19 cm.