WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1360]

Pizza na tortillach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pizza na cienkim warstwowym spodzie z tortilli pszennych z ulubionymi dodatkami. Jest szybka i prosta w wykonaniu.

Pizza na tortillach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza na tortillach

 

  • 3 placki tortilli pszennej
  • ok. 100g tartego sera żółtego typu gouda
  • ok. 150g tartego sera żółtego typu mozzarella
  • salami
  • cebula czerwona
  • papryka czerwona
  • kukurydza konserwowa
  • pieczarki
  • sos pomidorowy lub ketchup
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pizza na tortillach

ETAP 1:

Na blaszce do pieczenia na papierze do pieczenia położyć pierwszy placek z tortilli. Posmarować go sosem pomidorowym i posypać cienko startym żółtym serem.

Przykryć drugim plackiem tortilli i docisnąć. Posmarować sosem i posypać kolejną cienką warstwą sera. Przykryć trzecim plackiem. Lekko docisnąć żeby placki się skleiły.

Ponownie posmarować sosem. Posypać roztartymi ziołami prowansalskimi i ułożyć ulubione dodatki. Ja dałam salami, przesmażoną cebulę z papryką, pieczarki, kukurydzę i ser mozzarella (ser położyć na pizzy w trakcie pieczenia). Pizzę piec 15 min. w temp. 180 stopni + termoobieg.

Podawać gorące z ulubionym sosem.

Pizza na tortillach
Pizza na spodzie z tortilli po upieczeniu
Pizza na tortillach
Pizza na spodzie z tortilli w trakcie pieczenia po posypaniu serem
Pizza na tortillach
Pizza na spodzie z tortiilli przygotowana do pieczenia
Pizza na tortillach
Tak w przybliżeniu wyglądają brzegi warstwowego spodu