edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Szybki biały barszcz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie zawsze mam czas i ochotę na wielkie gotowanie, korzystam wtedy z półproduktów

Szybki biały barszcz

Składniki:

Szybki biały barszcz

 

Sposób przygotowania:

Szybki biały barszcz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Do garnka wlać 9 szklanek zimnej wody, wsypać zawartość torebek i dobrze wymieszać. Ja to robię przy pomocy trzepaczki do jajek. Doprowadzić do wrzenia mieszając od czasu do czasu. Po zagotowaniu dodać obrany, zgnieciony ząbek czosnku, ziele angielskie i listek laurowy. Kiełbasę obrać z cienkiej osłonki (niekoniecznie) i pokroić w plasterki. Dodać do zupy, pogotować przynajmniej dziesięć minut. Chwilkę przed zdjęciem z ognia dosypać majeranek i dołożyć chrzan. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem w towarzystwie chleba lub gotowanych, bądź smażonych ziemniaków.