-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Szybki bigos z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chciałam wykorzystać kapustę pekińską bez dużego nakładu pracy. Zrobiłam wiec taki szybki bigos z kapusty pekińskiej i kiełbasy.

Szybki bigos z kapusty pekińskiej

Składniki:

Szybki bigos z kapusty pekińskiej

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 2- 3 kiełbasy np. śląska
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • przyprawa do bigosu

Sposób przygotowania:

Szybki bigos z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską umyć i pokroić. Wrzucić do garnka z gorącą wodą i dusić na wolnym ogniu do czasu przygotowania kiełbasy.

Kiełbasę przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Z kapusty zlać wodę. Dodać kiełbasę i podlać nową wodą. Wszystko przyprawić przyprawą do bigosu.

Dusić około 30 minut od czasu do czasu mieszając.

Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze 15 minut. 

Tagi:

danie warzywa