Sposób przygotowania:
Szybki bigos z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską umyć i pokroić. Wrzucić do garnka z gorącą wodą i dusić na wolnym ogniu do czasu przygotowania kiełbasy.
Kiełbasę przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Z kapusty zlać wodę. Dodać kiełbasę i podlać nową wodą. Wszystko przyprawić przyprawą do bigosu.
Dusić około 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze 15 minut.
Kiełbasę przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Z kapusty zlać wodę. Dodać kiełbasę i podlać nową wodą. Wszystko przyprawić przyprawą do bigosu.
Dusić około 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze 15 minut.