Sposób przygotowania:
Placek wytrawny z dynią
Do miski wrzucić jogurt i jajka, zmiksować. Dodać mąkę i przyprawy i ponownie zmiksować. Rzodkiewkę umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Por oczyścić i posiekać.
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do ciasta. Dodać startą na dużych oczkach dynię.
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wyrównać.
Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec koło 30 minut.
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do ciasta. Dodać startą na dużych oczkach dynię.
Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wyrównać.
Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec koło 30 minut.