Sposób przygotowania:
Kapusta Eli ala szybki bigos
Kapustę obrać z uszkodzonych liści i umyć. Pokroić kapustę w grubsze paseczki. Włożyć kapustę do garnka z grubym dnem,dodać liście laurowe,ziele angielskie,posolić,wlać 250 ml wody i gotować na małym ogniu do miękkości. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić małe w pół plasterki,większe w ćwierć plasterki. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w ćwierć krążki. Patelnię rozgrzać. Usmażyć kiełbasę na suchej patelni. Na drugiej ,dużej patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż będą miękkie. Do dużego garnka wyłożyć ugotowaną kapustę,dodać pieczarki z cebulą,przesmażoną kiełbasę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i jeszcze około 5 minut dusić razem. Taka kapusta najlepsza jest na drugi dzień,gdy składniki się przegryzą. Smacznego!