eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kapusta Eli ala szybki bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Szybka w przygotowaniu kapusta,która smakuje podobnie do bigosu. Przykład na szybki obiad z kilku składników.

Kapusta Eli ala szybki bigos Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta Eli ala szybki bigos

 

Sposób przygotowania:

Kapusta Eli ala szybki bigos
Kapustę obrać z uszkodzonych liści i umyć. Pokroić kapustę w grubsze paseczki. Włożyć kapustę do garnka z grubym dnem,dodać liście laurowe,ziele angielskie,posolić,wlać 250 ml wody i gotować na małym ogniu do miękkości. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić małe w pół plasterki,większe w ćwierć plasterki. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w ćwierć krążki. Patelnię rozgrzać. Usmażyć kiełbasę na suchej patelni. Na drugiej ,dużej patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż będą miękkie. Do dużego garnka wyłożyć ugotowaną kapustę,dodać pieczarki z cebulą,przesmażoną kiełbasę i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i jeszcze około 5 minut dusić razem. Taka kapusta najlepsza jest na drugi dzień,gdy składniki się przegryzą. Smacznego!
Kapusta Eli ala szybki bigos
Kapustę obrać z uszkodzonych liści i umyć. Pokroić kapustę w grubsze paseczki.
Kapusta Eli ala szybki bigos
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
Kapusta Eli ala szybki bigos
Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w ćwierć krążki.
Kapusta Eli ala szybki bigos
Pieczarki oczyścić i pokroić małe w pół plasterki,większe w ćwierć plasterki.